Баскетболистите на Литва нанесоха първа загуба на Италия, печелейки със 78:73 в Тел Авив (Израел) срещата от Група „B” на европейското първенство, което се провежда във Финландия, Израел, Румъния и Турция. Най-резултатен за успеха на литовците бе Адас Юшкевичус с 20 точки. Така и двата тима имат по 2 победи и една загуба на сметката си и заемат първите две места в групата с по 5 точки.

В друг сблъсък от тази група Украйна се наложи срещу Грузия с 88:81 и с първата си победа запази шансове за класиране на осминафиналите. И двата тима са с по една победа и две поражения до момента. Само първите четири тима от всяка група продължават към фазата на елиминациите.

Словения запази перфектния си баланс, печелейки и третата си среща от Група „А” срещу Гърция със 78:72 в Хелзинки (Финландия). Така словенците остават лидери с 6 точки в групата, в която кандидатът за медали Франция разби аутсайдера Исландия със 115:79 и записа втори успех. „Петлите” са втори след словенците в групата с 5 точки.

Финландия пък победи Полша с 90:87 след две продължения в тази група и също записа втора победа. Поляците пък регистрираха втора загуба в турнира.