Тежка и ужасно висока сватба се задава на хоризонта на родния баскетбол, научи БЛИЦ. Много плат ще отиде за ушиване на костюма на младоженеца, защото той се казва Прийст Лодърдейл. Дългият цели 222 см американец, който от шест години се разнася по света с български паспорт, ще се жени. Неговата избраница е нашенка, която така му е завъртяла в главата, че гигантът не иска и да чува за завръщане в родината си. Прийст, който в края на лятото ще чукне 38 години, няма нищо общо със стария си имидж на гуляйджия и плейбой. Центърът на “Левски” вече е кротък като агънце, особено в компанията на любимата си Йоана. И крои планове как да свие семейно гнездо с красивата столичанка.
 
Приказките, че Лодърдейл в най-скоро време ще бъде зачеркнат от първото място в класацията за най-висок ерген по тукашните географски ширини, се обостриха особено покрай „Свети Валентин”. Католическият празник на влюбените не подмина с треската си Пи Ел и стройната му половинка. Двамата изкараха романтична ваканция в Париж. В пътуването им пък бяха просветени малцина. Причината воаяжът да се засекрети беше официалната версия, че звездата на “Левски” е тежко болен. Пи Ел уж береше душа заради коварния за целокупната ни нация грип с висока температура и остър бронхит. Така поне “сините” шефове обосновали отсъствието на бившия играч от НБА от състава при шокиращата загуба от Ямбол насред София. Вместо с изцедени сили от гадния вирус обаче по това време тарикатът избирал тоалетите си за престоя във френската столица.
 
Докато той се снима за спомен под Триумфалната арка и дегустира червено вино на романтична вечеря на свещи в четиризвезден хотел, съиграчите му опъвали яко в тренировките покрай неочакваното поражение от Ямбол в първенството.

priest2.jpg
 
Самата Йоана, която неотлъчно следва като сянка 222-сантиметровия си избраник от завръщането му в България през миналата есен, е на върха на щастието си. 30-годишната силиконка с дълъг бедър и заразителна усмивка се прибрала от Париж с годежен пръстен, твърдят приближени. И макар че избягвала разказите в подробности за вълнуващите дни край река Сена, българката трудно прикривала емоциите си от факта, че е на път най-после да стане госпожа Лодърдейл пред закона. Баскетболистът с най-големите крака в Европа пък бил готов на всичко, за да я задържи. Преди около месец двойката се разделила временно заради конфликт, но съвсем скоро Йоана се появила отново сред зрителите на домакинските срещи на “Левски”. Лодърдейл даже похарчил цяло състояние за бижуто – за твърде пестелив човек като него това е равносилно на подвиг. В спортните среди у нас от години се носят легенди за скръндзата Пи Ел, който по закон цепи стотинката на две и никога, ама наистина никога не черпи колегите си дори да има повод.
 
На 37 години баскетболистът все по-често споделя пред приятели, че му е време и мерак да стане татко. Йоана също била готова да осъществи желанието му. Като всяка умна жена на нейното място и тя си направила простата аритметика, че само така ще бетонира връзката си с известния до преди години купонджия.

Priest_Lodardeil_Yoana_priatelkata_mu_Riby.jpg