Бившият национал Божидар Аврамов вече е част от баскетболния Локомотив (Пловдив), съобщиха от клуба. Той ще бъде в състава на "черно-белите" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ). 

Аврамов е роден на 8 март 1990 година във Варна, където започва баскетболния си път в школата на Черно море и едва на 16 г. дебютира в мъжкия отбор. Година по-късно талантът му е забелязан в чужбина и на 17 години подписва с испанския Памеса Валенсия.

През 2010 година подписва с Лукойл Академик, с който става три пъти поред шампион (2011, 2012 и 2013 г.) и три пъти е носител на Купата на България в същия период.

След кратък престой в чужбина, отново облича екипа на Лукойл Академик, с който триумфира с още три титли (2015, 2016 и 2017 година).

В България е играл още за Левски Лукойл, с който също става шампион, както и за Балкан (Ботевград), Спартак (Плевен) и ЦСКА. 

Гардът също така има доста богат опит в чужбина, играл е за различни тимове в Испания, Италия, Румъния и Гърция.

Има и 54 официални мача за националния отбор на България.

“За мен е голямо удоволствие, че се присъединявам към Локомотив (Пловдив). След провеждане на няколко разговора с ръководството останах с много добри впечатления за цялостното развитие на отбора в бъдеще. Очаквам всеки мач залата да е пълна и да направим добър сезон, в който да сме удовлетворени от добре свършената работа", коментира Аврамов пред официалната страница на клуба във "Фейсбук".