Стотици служители на полицията в Лос Анжелис са ангажирани за решителния седми финален мач в НБА, който ще се състои в Стейпълс Сентър тази нощ от 04:00 часа българско време. Местният ЛА Лейкърс се изправя срещу Бостън Селтикс в двубой, който ще определи шампиона.

„Дал съм нареждане и всички права на органите на реда, за да не се повтори ужасът от миналата година. когато нашият отбор, символ на града, спечели титлата в НБА”, каза кметът на Лос Анджелис Антонио Виарагоса на специалната съвместна пресконференция с органите на реда.

Според думите на управляващите на града, повече ги притеснява победа на Лейкърс, отколкото на Бостън, както и това, че същата вечер от другата страна на улицата срещу Стейпълс Сентър е откриването на престижния филмов фестивал на Лос Анжелис.

Около емблематичната зала достъпът е сериозно ограничен, а днес в деня на мача ще бъдат допускани само притежателите на билети и специалните пропуски.

Еуфорията за мача е страхотна, като улиците в града са изпълнени със специално облечени фенове, автомобилите надуват клаксони и се движат с включени фарове и знамена./БЛИЦ