ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

С масов бой завърши четвъртфиналната среща от плейофите на Евролигата между Реал (Мадрид) и Партизан. Мачът в испанската столица не беше доигран до края. Съдиите го прекратиха 1:40 минути преди финалната сирена, а в този момент резултатът беше 95:80 за сръбския тим. Партизан води с 2:0 в серията и е само на победа от попадане във финалната четворка, която ще се играе в периода 19-21 май в Каунас.

По-малко от две минути преди края започна масово меле, което избухна след грубо нарушение на Серхио Юл срещу американския играч на гостите Кевин Пънтър. В боя французинът Гершон Ябуселе нанесе няколко удара, а при тях пострада австралиецът Данте Ексъм от Партизан, който не успя да напусне терена самостоятелно и беше подкрепен от лекарите на отбора. Впоследствие стана ясно, че има сериозна контузия на стъпалото и разцепена долна устна. Той е излязъл от залата в Мадрид с помощта на патерици.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Евролигата излезе с официално съобщение, с което се потвърждава, че резултатът 95:80 се счита за краен за мача. В рамките на следващите 24 часа ще бъдат определени индивидуални наказания. Застрашени са много играчи, тъй като съдиите са наложили дисквалификации на всички участници в мелето, включително и на включилите се резерви. Третият мач от серията ще се играе на 2 май в Белград.

Пострадалият Данте Ексъм беше най-резултатният играч в мача. Той вкара 19 точки за успеха на Партизан и добави в актива си две борби и две асистенции. Джеймс Нюнали добави 16 точки и три борби. Зак Лидей добива 15 точки и овладя шест отскочили топки. Руди Фернандес и Марио Хезоня нанизаха по 16 за Реал (Мадрид).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК