ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Гръцката звезда на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо вдигна луд скандал след победата на тима си със 140:126 над Индиана Пейсърс в мач от редовния сезон на НБА.

Баскетболистът с нигерийски произход вкара рекордните са клуба си 64 точки в един мач. След това поиска да си вземе топката от двубоя за спомен.

Гостите обаче я отмъкнаха, преди той да разбере, и я връчиха на своя съотборник Оскар Чибве, отбелязал първата си точка в НБА.

29-годишният здравеняк не беше на себе си. Той избухна първо на терена, а после и в тунела, където блъсна двама бодигарда.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

В крайна сметка Янис се сдобива с топката, след като охранителите на залата в Милуоки успяват да я вземат от щаба на Индиана Пейсърс. Гръцката звезда обаче не е убеден, че това е топката, с която се игра мача.

„Имам топка, но не съм сигурен дали е същата от мача. Просто не я чувствам като тази, с която поставих рекорда“, обяви Адетокунбо на пресконференцията.

„Случилото се след мача беше огромно недоразумение относно топката. Нашият играч Оскар Чибве вкара първата си точка в НБА. В такъв случай винаги взимаме топката и я подаряваме на баскетболиста. Въобще не мислехме за рекорда на Янис“, обяви треньорът на Индиана Рик Карлайл.

„Няколко минути по-късно няколко играчи на Милуоки се появиха в нашия тунел към съблекалнята. Имаше бутаница, истинско меле. Не мисля, че между играчите имаше удари, въпреки че нашият генерален мениджър получи удар с лакът в ребрата. Със сигурност има натъртване. Не държим да получим топката от края на мача. Винаги има две официални топки за дадена среща. Ще се задоволим и с резервната“, допълни наставникът на Пейсърс.

Снимка: Profimedia.bg