Тройка на Лука Дончич само 3,4 секунди преди финалната сирена донесе на Далас Маверикс победата със 109:108 като гост на Минесота Тимбърлуувс. Така тимът от Тексас спечели и втория мач от финалния плейоф на Западната Конференция на НБА и получи сериозно предимство преди предстоящите две срещи в собствената си зала. Първият е на 27 май (понеделник) от 3:00 часа рано сутринта българско време.

Далас изоставаше със 106:108 преди Дончич да поеме топката и да проведе надлъгване с Руди Гобер, което завърши с точна стрелба почти от върха на дъгата за три точки. Словенската звезда на Маверикс блесна трипъл-дабъл за успеха – 32 точки, 10 борби и 13 асистенции. Кайри Ървинг добави 20 точки.

През втората четвърт Минесота имаше аванс от 18 точки и се оттегли с преднина от 15 точки при преполовяването на игровото време. След това гостите постепенно намалиха изоставането си, за са успеят дори да поведат с в началото на заключителната част. Наз Рийд вкара 23 точки за Тимбъруулвс. Антъни Едуардс добави 21, а Руди Гобер завърши с дабъл-дабъл – 16 точки и 10 борби.