Българският шампион Лукойл Академик се наложи при гостуването си на Арис (Солун) с 93:92 в мача-реванш от квалификациите за Юрокъп, но не успя да се класира в групите на турнира, след като загуби първия двубой с четири точки разлика. Най-резултатен за „студентите" беше Брандън Хийт с 21 точки, Каспърс Камбала вкара 20, а Брандън Боуман се отчете с "дабъл-дабъл" - 14 точки и 11 борби.

Първата част бе за Лукойл Академик и я спечелиха с 24:22. На полувремето гостите от София отново водеха - 50:47.

След почивката баскетболистите на Лукойл Академик допуснаха много грешки в нападение, което позволи на съперниците им реализират няколко поредни контраатаки и отново да поведат. Единствено благодарение на страхотната игра на Каспарс Камбала в тези минути, българите се задържаха в мача, като разликата се движеше между 1-2 точки. В последните 80 секунди на частта при 67:66 в полза на Арис, реферите направиха реверанс към домакините, което позволи на Хараламбидис да отбележи два наказателни за 72:69. Все пак момчетата на Йовица Арсич съумяха да изравнят, след като Хийт запази присъствие на духа и отбеляза тройка със сирената за 72:72.

През първата половина на последната решителна четвърт Арис получи доста сериозно съдийско рамо и изравни за 81:81. Независимо от това, 1:53 минути преди края Веско Веселинов вкара от далечно разстояние и Лукойл бе на крачка от класиране, след като поведе с 89:84. Нашите не изпуснаха водачеството, но 13.4 секунди преди края дойде поредната съдийска гавра.

При 91:89 в полза на българския шампион тройка на Травис Питърсън не бе зачетена заради това, че часовникът на таблото не бе пуснато. По този начин Лукойл трябваше да води с 5 точки, колкото бяха нужни, за да класират момчетата на Арсич за групите, но вместо това, положението бе преиграно. При него, Брандън Бауман вкара за 93:90, но в крайна сметка нашите така и не стигнаха до петте точки разлика. 9.6 секунди преди сирената Хацивретас вкара два наказателни и оформи крайния резултат - 92:93 в полза на Академик. Оттук нататък, "студентите" продължават участието си в третия по сила турнир - Юрочалъндж./БЛИЦ