Лукойл Академик записа трета поредна победа в Група “С” на турнира Еврочалъндж, записвайки успех с 69:66 над Лугано Тайгърс като гост. Триумфът на българските шампиони дойде с тройка на Дамян Стояновски в срая.
 
Каспърс Камбала завърши с дабъл-дабъл за “студендите” – 22 точки и 12 борби. Брандън Хийт и Доминик Джеймс записаха по 11 точки.
 
Най-резултатен за домакините бяха Мохамед Абукар и Едуин Дроън. Абукар се отчете и със 7 борби. Душан Младжан вкара 13 точки, а Майкъл Ефевбера добави 10 точки и 6 борби.
 
Победата в Швейцария остави Лукойл Академик на първо място в Група “С” с 3 победи от 3 мача. Лугано Тайгърс има един успех и две поражения.
 
В другия мач от групата Бенфика победи Тарту Рок с 80:74 и излезе на второ място в класирането. Португалците са с два успеха и една загуба. С три поражения Тарту Рок е на последното място.
 
В следващия кръг Лукойл Академик гостува на Бенфика. Това ще е трета поредна визита за българския шампион. Тарту Рок приема Лугано Тайгърс. И двете срещи са на 7-и декември (вторник) от 19:00 часа./БЛИЦ