Лукойл Академик победи швейцарския шампион Лугано с 90:81 в последен мач от група “С” на третия по сила евротурнир Еврочалъндж. “Студентите” вече се бяха класирали за следващата фаза. Тимът постигна пет победи и само едно поражение в групата и завърши на първо място. Втори остана Бенфика, трети е Лугано, а на последно място финишира Тарту Рок. Двубоят имаше значение за гостите от Швейцария, които трябваше да победят и да се надяват на загуба на Бенфика, за да продължат заедно с Лукойл в следващата фаза. "Студентите" обаче спечелиха двубоя и заедно с Бенфика се класират напред.

Най-резултатен за Лукойл бе Доминик Джеймс с 17 точки, Тодор Стойков добави 15, а Брендън Хийт и Каспарс Камбала приключиха двубоя съответно с по 14 и 13 точки. За гостите най-много точки отбеляза Мохамед Абукар с 20 точки, Душан Младжан остана с 19, а Майкъл Ефевбера се отличи с 18.

Лукойл Академик започва участието си във втората групова фаза на турнира на 18 януари. Засега е ясно, че "студентите" ще бъдат в една група заедно със Спартак Санкт Петербург./БЛИЦ