Лукойл Академик победи Рилски спортист с 96:87 в Правец в мач от 14-ия кръг на Националната Баскетболна Лига (НБЛ). Това бе 14-а поредна победа за шампионите, които продължават да нямат поражение от началото на сезона и са лидер в класирането.

Най-резултатни за домакините бяха американецът Доминик Джеймс с 19 точки и ветеранът Тодор Стойков с 16. С 12 се отличи Божидар Аврамов, а по 10 добавиха Травис Питърсън и Брандън Боумън.

За гостите от Рилски спортист с 25 се отличи звездата на тима Иван Лилов, а 14 добави Димитър Караджовски.

Първата част бе сравнително равностойна, като резултатът се движеше кош за кош и нито един от двата тима не успя да натрупа преднина. Едва в последните две минути Лукойл успя чрез успешни стрелби на Тенчо Банев и Доминик Джеймс да вземе преднина от четири точки (28:24). Добрата серия на "студентите" продължи и в началото на втората част, когато те направиха серия от седем безответни точки, като разликата набъбна на 11 точки (35:24). Разликата стигна 18 точки в края на първото полувреме (56:38).

Гостите от Рилски спортист започнаха по-активно третата част и успяха да намалят преднината на Лукойл до 10 точки. Последната четвърт отново не предложи особена интрига, като бледите опити на гостите да стопят преднината бяха парирани с лекота от опитния тим на Лукойл, чийто баскетболисти само поддържаха преднината си от над 10 точки, като в края тя бе свалена до 9 за крайното 96:87./БЛИЦ