Шампионът Лукойл Академик ще играе домакинските си срещи от Еврокъп в зала „Универсиада“ и в „Арена Армеец“ това обяви изпълнителният директор на „студентите“ Сашо Везенков.
 
„Ще играем три мача в зала „Универсиада” и два в „Арена Армеец“. Всичко е готово. Говорили сме за мачовете. Групата е приемлива, но мачовете, като програма за мен не е най-доброто. Едно гостуване в Йерусалим е винаги много тежко, след това идва домакинство на фаворита в групата Химки. После имаме гостуване в Измир. Но, когато сме тръгнали да пробиваме и да минем в следващата фаза, трябва да спечелим поне едно гостуване”, заяви Везенков пред „Гонг“.
 
Лукойл Академик попадна в група с Апоел (Йерусалим), Игокеа (Александровац), Пънар Каршиака (Измир), Химки (Русия) и румънския Плоещ.
 
„Това, което видях на турнира в Крит дава едно добро настроение - отборът игра добре. Има много неща, които могат да се подобрят, но аз съм изключително доволен от старанието и желанието. Това беше третият ни турнир и с всеки изминал мач, отборът играе по-добре. С треньора сме на мнение, че имаме още нужда от един играч на позиция 3 и той ще бъде българин”, допълни изпълнителният директор на Лукойл Академик.