Лукойл Академик има интерес към крилото на шампиона „Левски” Христо Захариев. Въпреки отпадането на тима от турнира Юрочалъндж, в Правец търсят варианти за подсилване на отбора, а националът от доста време е в полезренито на "студентите". Сделката изглежда още по-възможна заради финансовите проблеми на "сините" и неясното бъдеще на клуба.

"Ако се появи български играч на позиция "три", ще го вземем ведната. Не е тайна, че от доста време имаме интерес към този играч. Провели сме разговори с неговите мениджъри, но за момента нямаме отговор. Ние обаче не бързаме, защото има още доста време за нови играчи", заяви спортният директор на Лукойл Сашо Везенков пред „7 дни спорт”.

В Правец не са доволни от приноса на чуждестранните играчи, като се визира главно играта на гардовете Морис Къри и Тери Смит. Засега обаче промени няма да е правят. Треньорът Йовица Арсич също може да се чувства спокоен за поста си, въпреки че отборът не изпълни целта за продължаване напред в Юрочалъндж.

"Засега няма промени. Имахме една-единствена задача, поставена пред отбора преди сезона и това бе преминаване в следващата фаза на Юрочалъндж. Имахме три мача, в които водихме до последната минута и загубихме и трите. Грешките са на всички. Младите ни играчи все още нямат нужния опит, но съм сигурен, че още до края на сезона ще заиграят по различен начин", добави още Везенков.