Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Лукойл Академик измъчи максимално испанския шампион Барселона, но отстъпи с 69:71 в мач от турнира “Лукойл Екто Спорт”.

Нашите започнаха силно и поведоха с 4:2, преди Лорбек да обърне резултата с кош за 5:6. Гостите направиха след това супер серия от 6:0, “студентите” също имаха добри минути и отговориха със 7:0 за 12:10, а след 10 минути игра водеха с 15:12. Втората четвърт започна с превъзходство на играчите от Барселона, които обърнаха резултата в своя полза – 17:20 след малко повече от 4 минути игра. Барса поведе със 17:24, преди Мохамед Абукар да вкара тройка за 20:24. На почивката изоставането на българите бе пет точки – 24:29. 120 секунди след началото на второто полувреме Барселона за първи път поведе с двуцифрена разлика – 24:34. Лукойл Академик съкрати изоставането си на 4 точки – 34:38. Домакините дори изравниха - 40:40. Барса обаче се оттегли на почивка след третата част на мача с аванс - 47:43.
 
„Студентите“ започнаха последната част силно и изравниха на 47:47 след забивка на Павел Маринов. После имаше нов подем в играта на домакините, а преднината им достигна пет точки (58:53). До края на двубоя имаше непрекъсната гонитба в резултата. Откроиха се няколко атрактивни изпълнения и на двата тима, като една забивка на Тенчо Банев и тройка на капитана Тодор Стойков за 63:64. Крайният резултат бе фиксиран на 69:71, след тройка със сирената на Брендън Хийт.

Най-резултатен за Лукойл Академик бе Стойков с 15 точки, а Мохамед Абукар и Брендън Хийт добавиха по 11 точки. Австралиецът Нейтън Джауай вкара 21 за Барселона, а Марселиньо Уертас и Еразем Лорбек съответно 13 и 10. Часове преди сблъсъка в лагера на „студентите“ пристигна последното ново попълнение Томас Масамба, който се съблече по екип и седна на пейката, въпреки че не влезе в игра.

Една от големите звезди на гостите Хуан Карлос Наваро също не взе участие в срещата. Гардът страда от стара травма, която го мъчеше още по време на Олимпиадата в Лондон, а в момента тренира при облекчен режим. Въпреки че звездата на испанския шампион пристигна в София, той не загря със съотборниците си и не започна мача, а го изгледа от резервната скамейка. Не влезе в игра и Марио Хезоня.