Димитрис Вергинис е първото чуждестранно ново попълнение на Лукойл Академик. Новината бе потвърдена от изпълнителния директор на Обединени спортни клубове Лукойл Академик Сашо Везенков. Играчът подписа договор за една година.

„Наблюдаваме Димитрис Вергинис от миналата година. Тогава не успяхме да стигнем до негов трансфер при нас, но сме щастливи, че този сезон това все пак се случва", заяви директорът.

"За качествата си и за това какво може, очаквайте той да говори на терена с играта си. Баскетболист, който е минал през европейски гранд като Панатинайкос и е играл в клуб от калибъра на Арис, не би могъл да бъде случаен“, каза още Везенков.

Димитрис Вергинис е роден на 15 май 1987 г. в Солун. Висок е 193 см, гард. Играл е за ПАОК, Панатинайкос, Арис и Билбао. С Панатинайкос е носител на титлата и купата в Гърция, както и на трофея в Евролигата през 2009 г.

Вергинис е първото чуждестранно попълнение в лятната селекция на Лукойл Академик и второто име, което студентите обявяват за новия сезон след това на младока от школата Крис Минков, който се завръща от САЩ./БЛИЦ