В опит да напълни голяма част от зала „Армеец Арена“ ръководството на Лукойл Академик обяви вход свободен за домакинството срещу Апоел Йерусалим в Еврокъп. Мачът от Група Е на втория по сила европейски клубен турнир е в сряда (20 ноември) от 18:00 часа. Лукойл и баскетболната общественост все още с горчивина помнят малкото публика, уважила изключителния приятелски турнир с Барселона, Панатинайкос и Цървена звезда миналата година, отново в „Армеец Арена“.

Затова сега от управата на шампионите канят всеки желаещ столичанин или гост на столицата, който има възможност да отдели два свободни часа в сряда следобед, за да погледа на живо баскетбол с европейска марка.

Ръководството на Лукойл Академик ще предостави безплатни пропуски на всички фенове, като те ще бъдат на съхранение пред входовете на съоръжението. Пропуски от Лукойл ще бъдат предоставени и по детско-юношеските школи с цел, при желание на треньорите, да заведат възпитаниците си на мача между Лукойл Академик и един от носителите на купата на УЛЕБ.

До момента Лукойл Академик е с една победа и четири загуби в групата. Единственият успех бе постигнат в последния мач като гост на румънския Асесофт Плоещ под ръководството на временния треньор Мирослав Ралчев. Гъркът Димитрис Галанис вече бе назначен начело на „студентите“./БЛИЦ