Вицешампинът Лукойл Академик ще играе в нова зала в Правец. Това разкри спортният директор Сашо Везенков. Очаква се строежът на съоръжението да стартира през следващата година, а то да е с капацитет около 2500 седящи места.

“Всичко е въпрос на малко време. Мисля, че следващата година ще стартираме. Имаме проекти, но има детайли, които трябва да се изчистят до Нова година. Залата ще е за около 2500 души, защото ние нямаме чак толкова фенове и по-голяма зала не ни трябва” заяви Сашо Везенков, цитиран от вестник "7 дни спорт".

Заради промяна в правилника на НБЛ, “студентите” изиграха решителните си мачове от плейофите през миналия сезон в “Арена Самоков”. Настоящият дом на Лукойл в Правец не разполага с необходимия капацитет от 1300 седящи места.

“Би ми било по-приятно да играем в “Универсиада”, но от трите дати за домакинствата ни две са заети и това ни принуди да играем в Самоков. Нямаме домакинско предимство и това е сериозен проблем. Вече говорихме с президента на клуба и вярвам, че в близките години ще имаме зала. Това е много, много важен фактор за един отбор”, допълни още спортният директор на Лукойл Академик.