Баскетболният ни шампион Лукойл Академик си осигури услугите на трети американец за следващия сезон. "Студентите" подписаха със 183-сантиметровият плеймейкър Уолкър Ръсел.

Той е роден на 6 октомври 1982 години и е висок 183 см. Ръсел е изключително ефективен гард, като ръководи прецизно атаките на своя отбор. Възпитаник е на университета Джаксънвил, с който прави фурор в NCAA. В две от трите си години там, завършва сезона на четвърто място по асистенции в цялото колежанско първенство, информираха от пресслужбата на Лукойл Академик.

Кариерата му е преминала през европейските отбори Естудиантес (Исп) и Нимбург (Чех). През изминалия сезон Ръсел играе в Лигата за развитие на НБА, където с тима на Форт Уейн записва средно по 16,1 точки, 10,8 асистенции, 4,3 борби и 2,3 откраднати топки за 47 мача.

Ръководството на Лукойл Академик е много доволно от трансфера на Уолкър Ръсел. Двугодишният му контракт е показателен за целта пред клуба - да изгради силен отбор не само за този, но и за следващия сезон. /БЛИЦ