Словенски национал ще носи екипа на Лукойл Академик. Става въпрос за Саша Загорац. Той пристига в България със статута на капитан на 15-кратния шампион и 19-кратен носител купата на Словения Олимпия (Любляна), където се състезава през последния сезон.

206-сантиметровото крило е на 32 години, минал е през всички национални гарнитури на Словения при подрастващите, а с фланелката на мъжете има пето място на Евробакет 2015 в Любляна. Европейски шампион е до 20-годишна възраст от Чехия през 2004 г. и европейски вицешампион до 18-годишна възраст от първенството в Германия през 2002 г. Участник на световното за младежи до 21-годишна възраст през 2005 г.

През последния сезон с капитанската лента на Олимпия Любляна Саша Загорац регистрира средно по 11,4 точки, 3,8 борби и 1,3 асистенции на мач в Еврокъп. В Адриатическата лига прави по 7,8 точки, 3,6 борби средно в 20 двубоя.

Загорац е юноша на Олимпия Любляна. Той става четвъртото ново попълнение на Лукойл след американците Дани Гибсън (MVP на полската лига) и Стив Зак (борец №1 на Балтийската лига), и украинеца Максим Корниенко (част от Идеалната петица на полската лига).