Лукойл Академик посреща португалския шампион Бенфика в първи мач от груповата фаза на турнира ФИБА Еврочалъндж. Двубоят е от 18,00 часа в столичната зала “Универсиада” Мачът ще бъде предаван пряко по БНТ 1 и БНТ Сат. Преди повече от месец Лукойл Академик игра в квалификации в турнира Еврокъп, но отпадна драматично от Арис. Загубата прати тима в третия по сила турнир в Европа, чийто редовен сезон започва от днес.

“Студентите” излизат без проблеми, като единствено ще липсва контузеният Тенчо Банев. Шампионите имат пет поредни успеха в българското първенство, а целта днес ще бъде победа.

Португалският шампион Бенфика не прави най-доброто начало на сезона, след като има 2 победи и 2 загуби в първите си мачове в първенството. Тимът се класира за групите на ФИБА Еврочалъндж след успех над украинския Феро Запорожие в квалификационния кръг. Най-голямата звезда на отбора е Хешиму Евънс, който е добре познат от мачовете на България с Португалия през лятото. Останалите лидери на Бенфика са Мигел Минява, Сержио Рамош, Бен Рийд и Грегъри Дженкинс. Двубоя пропускат Диого Карейра и Екжерсей Виана.

В другата среща от тази група играят швейцарският Лугано Тайгърс и естонският Тарту Рок. Мачът ще се играе от 21.00 часа./БЛИЦ