Шампионът на България Лукойл Академик продължава със селекцията преди мачовете от квалификационния кръг на Юрокъп. Поредното ново попълнение ще бъде американецът Брендън Хийт. Така след като преди няколко дни привлече центъра Каспарс Камбала, Лукойл ще направи още един трансферен удар с привличането на Хийт. 193-сантиметровият гард ще бъде осмият нов играч за тима това лято след Травис Питърсън, Доминик Джеймс, Брандън Бауман, Дамян Стояновски, Тенчо Банев, Божидар Аврамов и Камбала.

През миналия сезон Хийт носеше екипа на Апоел (Никозия) и спечели шампионата на Кипър. Играчът стана трети най-добър реализатор с общо 255 точки и пети най-добър при подавачите с общо 52 асистенции.

Това лято американецът игра за Ню Джърси Нетс в Лятната лига на НБА в Орландо. Преди това Хийт е бил част от тренировъчните лагери на Сиатъл Суперсоникс, Лос Анджелис Клипърс и Лос Анджелис Лейкърс, но не е стигал до договор с тях. В кариерата си Хийт е обличал екипите и на френския Орлеан, на Лос Анджелис Фендърс в Лигата за развитие на НБА, както и на венецуелския Тротамундос де Карабобос./БЛИЦ