Лукойл Академик записа четвъртата си поредна победа, след като се наложи при гостуването си на Евроинс Черно море (Варна) с 86:72. Най-резултатен за „студентите" бе Брандън Хийт с 19 точки, Каспарс Камбала и Доминик Джеймс добавиха по 13, а Брендън Боуман завърши с 11.

Симеон Илиев вкара 20 точки за домакините от Варна, а Васил Кьосев и Николай Колев се отчетоха съответно с по 14 и 11 точки.

Първата четвърт завърши с преднина на гостите от пет точки - 27:22. Началото на втората четвърт се забави над три минути, след като сирената в зала „Конгресна" се повреди. Преднината на шампионите стана осем точки - 32:24 след тройка на Хийт, след което феновете в залата отново станаха свидетели на прекалено много грешки. Резултатът на полувремето бе отново в полза на Лукойл - 50:42.

В първите минути след почивката възпитаниците на Любо Минчев действаха прекалено разконцентрирано в нападение и допуснаха много грешки, но Лукойл успя да отбележи само веднъж чрез Боуман за 52:42. След 30 минути игра Черно море изоставаше само с четири точки - 59:63.

До края на мача гостите се забавляваха на терена, но съперникът им не се предаваше и след четвъртата тройка на Кьосев и кош на Пламен Алексиев, резултата бе 67:74. За съжаление на феновете на „моряците" това беше всичко в този мач, след като в последните две минути Лукойл Академик вдигна оборотите и бързо поведе с 14 точки за 86:72, като при този резултат прозвуча и последния съдийски сигнал.

РЕЗУЛТАТИ ОТ 4 КРЪГ НА МЪЖКАТА НБЛ

19:30 часа Левски - Ямбол