Лукойл Академик разгроми Черноморец като домакин в мач от 24-ия кръг на НБЛ със 104:65. По този начин „студентите” продължават да са лидери във временното класиране с две победи пред втория Левски и актив от 21 успеха и 3 поражения.

За победителите най-резултатен беше Славко Стефанович с 19 точки. Много силно включване направи Христо Николов с неговите 16 точки, а 15 и 7 борби добави Чавдар Костов. По 10 точки записаха Тодор Стойков и Уили Дийн.

За Черноморец Мартин Дурчев наниза 16 точки, 14 добави Дуейн Мортън, а с 13 и 7 борби завърши Христо Захариев.

Евроинс Черно море продължи с добрата си серия. В последния си мач преди “Файнъл Фоур” на Балканската лига варненци записаха трети пореден успех и вече се превръщат в основен фаворит за място в четворката. Играчите на Даниел Димитров победиха Рилски спортист с 91:89. Срещата бе много интересна и драматична, като варненци водеха с малко през повечето време. Така след този кръг Ямбол остава сам на третото място, докато Евроинс Черно море вече е на четвърто с равни показатели с петия Балкан. Варненци обаче имат предимство в преките двубои. Рилски спортист остава на шесто място, с победа по-малко.

Александър Янев изигра силен двубой и стана най-резултатен в мача с 25 точки. Гари Уеър отново игра добре и завърши с 16 точки и 9 борби, а също толкова точки отбеляза и Хрисимир Димитров. Капитанът на варненци Симеон Ценов се включи силно при завръщането си и завърши с 14 точки.

Въпреки контузията си, капитанът на гостите Александър Груев излезе днес на инжекции и пак вкара най-много за тях. До 28-ата минута той имаше едва 3 точки, но в края на мача завърши с 23 и 4 асистенции. Богдан Боев също игра добре и вкара 18 точки, а Травис Питърсън и Симеон Найденов отбелязаха по 15./БЛИЦ

НБЛ, 24 кръг
Балкан (Ботевград) – Левски 74:95
Евроинс Черно море – Рилски спортист 91:89
Лукойл Академик – Черноморец 104:65
Спартак (Плевен) – Ямбол 55:65