Шампионът Лукойл Академик ще има най-много играчи в предстоящия "Мач на звездите", който ще се проведе на 3 април в Ямбол в зала "Диана". Седем баскетболисти на “студентите” попаднаха в най-популярното баскетболно шоу, но изненадващо сред тях не е капитанът на тима Тодор Стойков. Варненецът, който е един от инициаторите за възстановяването на този двубой, за първи път не попада директно сред 20-те избрани от феновете баскетболисти и ще трябва да изчака решението на треньорските екипи дали да бъде поканен допълнително.

Домакинът Ямбол успя да вкара 6 души в звездния двубой, като сред тях е и треньорът Иван Чолаков, събрал най-много гласове сред наставниците на 8-те отбора в НБЛ. “Левски” е с петима участници, но само един българин – треньорът Константин Папазов. Феновете на Балкан също могат да бъдат доволни, след като техният тим ще има двама участника. Рилски спортист и Евроинс Черно море имат само по един. Спартак и Черноморец останаха без представители.

С най-много гласове от феновете е гардът на Лукойл Академик Брендън Хийт, следван от своите съотборници Дамян Стояновски и Дев Грийн. Сред българите с най-много гласове и убедително първо място е крилото на Ямбол Мартин Дурчев, следван от съотборниците си Николай Върбанов и Павел Маринов.

Утре наставниците на двата тима - Иван Чолаков и Константин Папазов ще обявят и последните участници в “Мача на звездите".

Участниците определени от феновете след гласуване:
Плеймейкъри: Божидар Аврамов, Юлиян Радионов, Доминик Джеймс, Джейсън Кроу

Гардове: Иван Лилов, Станислав Говедаров, Брандън Хийт, Дамян Стояновски

Крила: Мартин Дурчев, Александър Янев, Девин Грийн, Арън Харпър

Тежки крила: Павел Маринов, Георги Давидов, Доналд Коул, Дуейн Мортън

Центрове: Николай Върбанов, Тенчо Банев, Прийст Лодърдейл, Травис Питърсън

Треньорски тандеми: Иван Чолаков и Росен Барчовски, Константин Папазов и Любомир Минчев