Лукойл Академик приема холандския Гронинген днес от 18:30 часа в мач от турнира за Купата на ФИБА Европа. Двубоят е първи за българския първенец през новата година. И двата отбора са с по една победа и една загуба във втората групова фаза. Лидер в групата е безспорният хегемон Енисей (Красноярск), който е с две победи до момента. Вероятно победителят между Лукойл Академик и Грьонинген ще спори с руснаците за първото място или поне да бъде сред най-добрите втори отбори. Дебют за българския първенец ще направи новият американец Антъни Бийн.

"Предстои ни изключително важен мач и ще трябва да направим всичко възможно, за да го спечелим. Това ще ни помогне много в постигането на целта ни, а това е евентуално преминаване в другата фаза на турнира”, каза Тони Дечев по време на последната тренировка на Лукойл Академик в зала „Универсиада”.

„Постепенно Антъни Бийн навлиза в тренировъчния режим. Малко му е трудно, защото периодът беше такъв - с почивки, мачове и нямаше много време за тренировки. Смятам, че с всеки един мач той ще помага с все повече и повече. Нямаме никакви кадрови проблеми. 12-те баскетболисти, които са на тренировка, са здрави и утре са готови за мача”, допълни още треньорът.

„Мисля, че играем добре, особено в турнира на ФИБА. Момчетата успяват да покажат добри неща в тези мачове, независимо, че във върешното първенство не сме толкова убедителни. Надявам се срещу Грьонинген отново да е така, момчетата да бъдат максимално концентрирани.

Надявам се да дойде повече публика да гледа мачовете. Пожелах си това нещо за новата година - да имаме повече фенове в залата, защото е по-приятно за игра”, завърши Тони Дечев./БЛИЦ СПОРТ