Баскетболистите на Лукойл Академик записаха трета поредна победа в турнира за Купата на ФИБА Европа и оглавиха групата си като единствени без поражение. Първенецът на България срази у дома словашкия Приевидза с 90:75 след по-силно второто полувреме.

Лукойл поведе рано в резултата с двуцифрена преднина след серия от 15:1 точки в началото, а края на първата четвърт водеше с 16 точки. Постепенно Приевидза изравни резултата на почивката. След това българският шампион направи серия от 11:2 точки и отново взе комфортен аванс, който нарасна до 15 точки и в крайна сметка се стигна до победа.

Най-резултатен за успеха на Лукойл бе Дани Гибсън с 21 точки, а 19 вкара Максим Корниенко. Христо Захариев остана с 11 точки, а Стив Зак добави 10 точки и 9 борби.

За Приевидза над всички с 16 точки завърши Игор Марич. Рихард Кьорнер реализира 14, а по 12 добавиха Слободан Милянич и Девон Джайлс, който приключи и с 8 борби.

Така Лукойл е лидер в групата с 3 победи и нито една загуба. Словашкият тим е с баланс от един успех и две поражения. В следващия кръг българският шампион гостува на Бней Херцлия.