Баскетболният ни шампион Лукойл Академик прегази Стяуа (Букурещ) със 105:76 в двубой от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа. Успехът бе трети за "студентите" и ги изведе на върха във временното класиране.

Лукойл Академик предреши срещата още през първата част, която спечели убедително с 21 точки разлика. За първите шест минути от нея те допуснаха само три точки в коша си, повеждайки с 15:3, а след това позволиха на румънците да вкарат още веднъж и от своя страна да завършат силно за 26:5.

 Високата резултатност за Лукойл продължи и през втората част, но този път имаше и отговор от страна на гостите, които се съвзеха и започнаха да вкарват, за да се стигне до 59:30 на полувремето.

В един момент от втората част играчите на Тони Дечев натрупаха преднина от 40 точки. Последва леко отпускане и доиграване на срещата, което скъси разликата до 29 в края - 105:76.

Павлин Иванов бе най-полезен за Лукойл Академик с 24 точки и 5 асистенции, а Дани Гибсън добави 21. Максим Корнийенко вкара 17, докато Стив Зак и Саша Загорац реализираха по 12.