Лукойл Академик може да се възползва от финансовата криза в румънския Тимишоара. Според 24secunde.ro, “студентите” проявяват интерес към центъра Филип Барович, който през последните два месеца е съотборник на Христо Николов.

207-сантиметровият Барович вече е напуснал Тимишоара и е на път да се присъедини към българския тим. 25-годишният черногорец постигна договорка с носителя на Купата на Румъния през юли, но тежката ситуация го принуди да си търси нов отбор. Преди това Барович носи екипа на унгарския Кечкемет, като през 2014/2015 записва средно по 11.5 точки и 5.9 борби в общо 43 мача.

В кариерата си досега Филип Барович защитава още цветовете на Шопрон в Унгария (б.а. с който през 2013/2014 достига до финал за купата и полуфиналите в първенството), както и на Морнар Бар, Никшич и Будучност в родината си.

Лукойл Академик търси играч на позиция 5, след като привлеченият преди няколко седмици на проби Джош Дънкър си тръгна от България. Австралиецът с холандски паспорт не удовлетвори очакванията на треньорския щаб по време на контролите от подготовката.