Баскетболистът на македонския национален отбор Перо Антич изгледа дебюта на Георги Младенов начело на Лукойл Академик. Шампионите надиграха с 89:81 Ямбол в Правец.

В момента 210-сантиметровият Антич се възстановява от контузия в глезена, която получи при престоя си в руския Локомотив (Ростов). Перо има двегодишен договор с Академик, който влиза в сила през 2010 година. Антич беше с основна заслуга за спечелването на шампионска титла и Kупата на България миналата година. В края на сезона тежкото крило грабна наградата за най-полезен играч (MVP) със средно 23,3 точки и 9,3 овладени топки на мач.

"Перо е наш играч и ни гостува. Той имаше договор и за този сезон, но след разговор с г-н Златев се реши, че за негово добро е да отиде в Локомотив (Ростов). Руснаците извадиха една милионна оферта, на този етап ние не можем да му предложим същата. Перо постъпи изключително коректно с нас, както и ние с него. Вратите за Антич в нашия отбор са винаги отворени", коментира пред "Дарик" спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков.

В края на миналия сезон македонецът получи български паспорт. /БЛИЦ