Ясни са съперниците на Лукойл Академик в първата фаза от турнира ЕвроЧалъндж. Жребият отреди „студентите” да попаднат в група "В" заедно с естонския Тарту Рок, унгарския Кьорменд и румънския Ровинари Търгу Жиу.

Турнирът започва на 4-и ноември, а българският тим ще започне второто си участие в него, след като стигна до четвъртфиналите през сезон 2010/2011.

Ето и регламента на турнира: в първата фаза отборите са разпределени в осем групи от по четири, като играят по едно домакинство и гостуване срещу всеки от другите отбори. В тази фаза няма да има отбори от една и съща държава заедно в група. Първите два тима от всяка група попадат във фазата на Топ 16. В тази фаза отново ще има групи от по четири отбора, този пъти четири групи. Принципът е същият – всеки гостува и домакинства по веднъж на останалите три отбора. Най-добрите два от всяка група продължават напред, пише "БГбаскет".

В четвъртфиналната фаза, за която ще се класират осем отбора, ще участниците ще бъдат разпределени по двойки. Всяка от тях ще играе серия до две победи от три мача. Победителите се класират за Файнъл 4. Файнъл 4 ще бъде в града на един от четирите отбора-полуфиналисти. Участниците ще играят полуфинали, мач за 3/4 място и финал.