Баскетболният ни шампион Лукойл Академик ще се изправи срещу бившия си състезател Перо Антич и настоящия му тим Спартак (Санкт Петербург) в следващата фаза на турнира Еврочалъндж.

"Студентите" са лидери в Група "C", а Спартак е начело с 4 победи и 1 загуба в Група "А". Именно победителите от тези две групи и вторите отбори от "B" и "D" ще се съберат във втората групова фаза на европейската надпревара. Последните 16 тима в турнира ще бъдат разделени в 4 група по 4 състава. Перо Антич и съотборниците му са водени от бившия национален треньор на Израел Цвика Шерф.

В Група "B" начело е латвийският Вентспилс с 3 победи и 2 загуби, а с 3 успеха и мач по-малко на второ място е израелският Макаби (Хайфа). В Група "D" пък води друг израелски тим - Барак (Нетаня) с 3 успеха от 5 срещи, колкото има и вторият Норкьопинг (Швеция).

В последния кръг на първата групова фаза в турнира Еврочалъндж Лукойл Академик посреща швейцарския Лугано на 21 декември от 18 часа в зала "Универсиада", а след изиграването на всички срещи в групите ще станат ясни и съперниците на шампионите във втората фаза. /БЛИЦ