Баскетболистите на Лукойл Академик се отправят към Белгия в понеделник (3 декември) сутринта. Съставът воден от треньора Марин Докузовски ще хване полет за в ранни зори.

Двубоят на шампионите срещу Шарлероа в турнира Еврокъп е във вторник (4 декември) от 21.30 българско време. „Студентите” се нуждаят от задължителна победа, за да съхранят шансовете си за второто място в групата си от надпреварата.

Белгийският Шарлероа е единственият тим, който Лукойл Академик победи до момента, на старта на турнира с 93:75 точки в зала „Универсиада”. След това тимът записа последователно три загуби и е на крачка от отпадане. Лукойл Академик пътува без Божидар Аврамов, който е аут до Нова година, а клубът не успя да привлече негов заместник, въпреки че имаше такова намерение.

Вторият двубой от кръга в групата между Будучност и Билбао Баскет е в сряда, като той също е от голямо значение за българския шампион. “Студентите” ще се надяват на успех на испанците, които са лидери в групата и след това ще гонят победа срещу Будучност, за да ги изместят от второто място./БЛИЦ