Лукойл Академик започна със загуба участието си в Еврокъп. Българският шампион отстъпи като гост на Апоел Йерусалим с 84:76. Давин Уайт и Филип Виденов се представиха на висота за Лукойл, но това не бе достатъчно за успеха на тима. Проблемите на треньора Оливер Костич дойдоха от слабата игра на стартовата петица на тима, която реализира общо 28 точки, 16 от които на Уайт. За сравнение – стартовата петица на Брад Грийнбърг реализира цели 55 точки.

Срещата започна с 2 точки от наказателни удари на Божидар Аврамов. Домакините обаче отвърнаха със 7 безответни и дръпнаха в резултата. Постепенно разликата набъбна до 10 точки – 14:4. В тези минути изневеряваше стрелбата на Аландо Тъкър, който пропусна на три пъти от тройката.

Все пак Лачич и Уайт намалиха преднината на Апоел с последователни точни изстрели. Филип Виденов се отчете с тройка от първия си опит, а Тъкър заигра добре в подкошието. В края на първата част резултата бе 21:15 в полза на Апоел.

Зак Росен откри втората четвърт с тройка, но отговорът на Лукойл бе повече от добър. Филип Виденов, Кийрън Ачара и тройка на Дмитриус Вергинис доведоха нещата до 24:22 в полза на Апоел.

Юре Лалич се разигра, а тройка на Уайт изведе за пръв път българските шампиони напред 27:26. Българският тим продължи с добрата игра през тази втора четвърт и успя да задържи и дори да увеличи преднината си – 39:36 на почивката.

Роналд Дюпри вкара първата си тройка и изравни резултата в началото на третата четвърт. Филип Виденов вкара втората си тройка за 46:44 в полза на Лукойл, но последва силна серия на домакините. С 8 поредни точки израелският тим дръпна напред в резултата.

В минутите до края на тази четвърт Филип Виденов бе единственият на висота и до 30-ата минута бе реализиран 17 точки. Резултата обаче бе в полза на домакините 61:55.

Павле Марчинкович вкара от линията за три точки, за да намали преднината на Апоел в началото на последните 10 минути. Давин Уайт също бе точен от далечна дистанция и резултата бе изравнен – 63:63. Александър Янев успя да изведе българския шампион напред 8 минути преди края на мача.

Срещата продължи кош за кош, а домакините успяха да дръпнат с 3 точки 3:41 секунди преди края. В най-важните минути от срещата баскетболистите на Апоел показаха по-здрави нерви и психика, както и по-точен мерник, което им позволи да дръпнат още – 78:72. До края на срещата играчите на Лукойл не успяха да намалят преднината на Апоел и в крайна сметка домакините стигнаха до успех с 84:76.

Най-резултатен за Лукойл Академик бе Филип Виденов със 17 точки, а Давин Уайт успя да запише 16. Другият с двуцифрен актив бе Александър Янев, който тобеляза 10 точки.

За домакините най-резултатен бе Парахуски с 21 точки, а по 14 добавиха Китчен и Халперин.