Лукойл Академик постигна поредната си победа в Националната Баскетболна Лига (НБЛ), след като се наложи при гостуването си на Балкан (Ботевград) с 81:63 в мач от XX кръг на първенството.

Най-резултатен за "студентите" беше Уили Дийн, който завърши с 18 точки, а Перо Антич се отчете с „дабъл-дабъл" - 15 точки и 11 борби.

Добър мач за домакините направи Мартин Маринов, който отбеляза 21 точки, а Мариян Тасич и Атанас Радев добавиха съответно по 15 и 12 точки, но това не помогна на домакините да поднесат изненадата.

Срещата започна изключително оспорвано и играта вървеше кош за кош, като малко изненадващо в средата на първата четвърт домакините успяха да излязат напред в резултата - 15:13. Възпитаниците на Петър Клечков успяха да увеличат аванса си на 3 точки - 22:19, но тройка на Славко Стефанович в последните секунди на частта изравни резултата - 22:22.

В началото на вторите десет минути Балкан поведе след кош на Георги Давидов, но гостите от Правец реагираха веднага и след пет точки на Уили Дийн и тройка на Перо Антич, Лукойл поведе - 31:24. До края на полувремето баскетболистите на Балкан дадоха всичко от себе си, за да изравнят, но усилията им не бяха достатъчни и почивката дойде при резултат 37:32 в полза на шампионите.

През второто полувреме "зелените" се опитаха да се върнат в мача и след тройка на Тасич и точна стрелба от средно разстояние на Джими Хънт, ботевградчани изоставаха само с 2 точки - 37:39. Домакините продължиха да натискат съперника си, но разликата се задържа, като в последните три минути на третата част, шампионите се разиграха и набързо натрупаха по-сериозен аванс - 61:49.

В последната четвърт класата на Лукойл Академик си пролича и авансът на Тодор Стойков и компания бързо се покачи. Играчите на Балкан не намериха сили да се противопоставят и трябваше да се примирят с поражението - 63:81./БЛИЦ