Шампионът Лукойл Академик не сбърка и при гостуването си в Ямбол и спечели 19-а поредна победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. "Студентите" бяха по-добри от домакините си и надделяха с 93:81.

Общо шестима състезатели на Лукойл Академик завършиха с двуцифрен точков актив, като най-резултатен бе Травис Питърсън с 16 точки. Доминик Джеймс се отчете с 14 и 5 борби, а с 13 и 8 завърши Бруно Шундов.

Силно за домакините се представи Николай Върбанов, който направи дабъл дабъл след 22 точки и 16 борби. Най-резултатен пък бе Мартин Дурчев с 26 точки, а по 12 добавиха Павел Маринов и Станислав Говедаров.

"Студентите" са убедителен лидер с 38 точки след 19 победи от 19 изиграни мача до момента в НБЛ. Ямбол пък е на 5-ото място с 26 точки след 7 победи и 12 поражения.

Във вторник Лукойл Академик излиза срещу Елицур (Макаби Нетания) в последния си мач от втората групова фаза на турнира Еврочалъндж, а след това тимът ще играе с Балкан. На Ямбол пък предстои гостуване на Евроинс Черно море във Варна. /БЛИЦ