Лукойл Нефтохимик победи Дунав Еконт и се изравни с русенки начело в класирането на женската НБЛ, след като се наложи с 97:97 след две продължения. На бургазлийки обаче им трябваше победа с 31 точки разлика, за да имат предимство пред съперника си в преките двубои и сега ще трябва да се надяват на грешка на русенки до края на редовния сезон.

В оставащите два кръга обаче русенки имат две домакинства - на Славия и Монтана 2003, а до момента имат 8 победи от 8 мача в своята зала. При две победи на Дунав отборът ще има домакинско предимство пред всички отбори по време на плейофите. Лукойл Нефтохимик пък има гостуване на Монтана 2003 и домакинство на Миньор до края на редовния сезон.

Вера Перостийска стана най-резултатна за победителките с 22 точки. Тя бе близо до дабъл дабъл, като завърши с 9 борби. Татяна Лихтарович обаче записа такова постижение, приключвайки срещата с 20 точки и 14 борби. Фрида Айли пък добави 19 точки за успеха.

Най-резултатна в мача пък стана Даниел Бъргин с 25 точки. Американката направи и дабъл дабъл, овладявайки 12 борби. Наталия Ануфриенка добави 19 точки, а с 14 и 9 борби завърши Зорница Костова./БЛИЦ