Лукойл Нефтохимик спечели за трети път в клубната си история шампионската титла в дамското баскетболно първенство след триумфите през 2005 и 2006-а. Бургазлийки затвориха финалната серия срещу сдалия вече титлата Дунав Еконт след победен четвърти мач с 83:64.

Петицата на Петко Маринов започна с 5:0 и подсказа, че това ще бъде мачът на третата шампионска титла. През цялото време домакините контролираха събитията и не позволиха нито за момент Дунав да си помисли за нещо повече от почетна загуба. На полувремето разликата достигна 19 точки, такава остана и в края на мача.

Отново над всички в състава на Лукойл блесна украинката Олена Цамбурска. Тя завърши с 28 точки. 19 добави американката Кратчър, изключително полезно действа и капитанката Йоловска с 15 точки. Гостенките имаха единствено боеца Бортелова, но тя не срещна подкрепа на останалите си съотборнички и логично се стигна до загубата.

Шампионската титла връчи кметът на Бургас Димитър Николов, а златните медали - изпълнителният директор на федерацията Иван Ценов. Спортният шеф на Лукойл Сашо Везенков сподели, че е възможно през есента съставът да се върне отново на европейска сцена.