Лукойл Нефтохимик нанесе първо поражение на Дунав Еконт в Националната баскетболна лига при жените, след като в драматичен мач победи с 84:83 (14:20, 25:18, 21:15, 24:30). Сега вече и двата тима имат по една загуба и по всяка вероятност следващите две срещи помежду им ще решат кой ще завърши на първо място редовния сезон и кой на втора позиция. Както е известно, в НБЛ-жени ще има четири кръга преди плейофите.

Най-резултатна в срещата бе Фрида Айли с 26 точки. Трейси Едуардс добави 19 и грабна и 9 борби. Татяна Лихтарович и Анна Соколан завършиха с по 16 точки за седмия успех на Лукойл Нефтохимик от началото на шампионата. За Дунав Еконт Наталия Ануфриенка отбеляза 23 точки и добави 7 борби. Даниел Бъргин завърши с дабъл дабъл – 19 точки и 10 борби, а Даниела Петева се отчете с 14 точки.

Следващата събота Лукойл Нефтохимик ще има тежко гостуване в Монтана, докато Дунав Еконт приема Славия. Преди това русенки ще имат изпитание в последната си домакинска среща в турнира Еврокъп на ФИБА Европа – в четвъртък срещу Апоел (Тел Авив)./БЛИЦ