Българският шампион Лукойл Академик загуби гостуването си срещу руския Спартак (Санкт Петербург) с 80:86 в среща от пети кръг на втората фаза на групите в „Еврочалъндж”. Въпреки поражението обаче „студентите” продължават към 1/4-финалите на надпреварата.

Възпитаниците на Йовица Арсич на няколко пъти по време на мача повеждаха в резултата, но впоследствие позволяваха на домакините да ги настигнат и да си върнат водачеството.

Най-резултатен за Лукойл бе Доминик Джеймс с 25 точки, а Девин Грийн и Деян Стояновски добавиха по още 10 пункта. Бившата звезда на „студентите” Перо Антич наказа Лукойл с 12 точки и 8 борби, а най-полезен за домакините бе Патрик Бевърли с 24 точки.

Успехът бе пети пореден от пет срещи за Спартак (Санкт Петербург), който влиза в елиминациите на турнира като лидер в групата, тъй като вече няма и теоретичен шанс някой да го измести. Лукойл Академик е твърдо втори в подреждането с актив от три победи и две загуби и също продължава напред.

До края на тази втора фаза от надпреварата на ФИБА остават още два мача. Лукойл ще гостува на израелския Барак Нетаня, а Спартак (Санкт Петербург) ще се изправи срещу друг еврейски тим Макаби (Хайфа). /БЛИЦ