Шампионът Лукойл Академик не допусна изненада и победи с 86:77 Балкан в мач от 21-ия кръг на Националната баскетболна лига. "Студентите" изненадващо имаха доста проблеми преди да надиграят съседите от Ботевград. Баскетболистите на Балкан изиграха силен мач и затрудниха максимално класния си съперник.

Добро начало на последната част обаче даде аванс на "студентите", който те запазиха до края. Така тимът остана начело в класирането с 19 победи и 2 загуби, а Балкан е на 6-ата позиция със 7 успеха и 13 поражения.

Хърватинът Бруно Шундов беше най-резултатен за днешната победа с 20 точки. Капитанът Тодор Стойков отбеляза 19, а по 11 добавиха Божидар Аврамов и Павел Маринов. За гостите от Ботевград Станимир Маринов завърши с 22 точки. Центърът Айзея Мартин се отчете с 13 точки, а Димитър Филипов вкара 11.

В друг мач от кръга Ямбол спечели домакинството си на Спартак (Плевен) с 85:76 и продължи силното си представяне напоследък. Иван Чолаков и момчетата му заемат 3-ото място с актив от 13 победи и 8 загуби от началото на сезона в НБЛ. Станислав Говедаров беше над всички и наниза 23 точки за победителите.

Рилски спортист също се поздрави с успеха, надигравайки с Самоков аутсайдера Черноморец (Бургас) с 82:74.