Лукойл Академик се върна на победния път. След две поредни загуби във всички турнири, днес "студентите" се наложиха с 94:68 като домакин на Балкан (Ботевград) в среща от 11-ия кръг на Националната Баскетболна Лига.

Шампионите не оставиха никакви съмнения в по-голямата си класа и почти не оставиха шансове на съперника. Лукойл започна силно мача и още в началото си осигури комфортна преднина. В средата на втория период разликата стана двуцифрена, но Балкан успя да се върне след серия от 8-0 и на почивката изоставаше само с 5 точки.

В третата част Лукойл вдигна оборотите и увеличи значително преднината си. След 27-12 в третия период разликата скочи до 20 точки и интригата в мача приключи. До края „студентите” направиха победата си още по-категорична.

"Студентите" са едноличен лидер във временното класиране с 8 победи и 2 загуби.  Ботевградчани делят четвъртото място със Спартак (Плевен) с по 5 победи и загуби. В последния кръг за 2016 година Лукойл Академик гостува на Черно море Тича, а Балкан посреща Академик Бултекс 99.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НБЛ