Българският шампион Лукойл Академик направи важна крачка към класирането си на 1/4-финалите на третия по сила евротурнир - Еврочалъндж, побеждавайки с 87:69 Макаби (Хайфа). Срещата в столичната зала "Универсиада" бе четвърти мач за "студентите" от Група "I", в която са още Спартак (Санкт Петербург) и Елицур Макаби (Нетания).

След днешния успех Лукойл Академик вече има 3 победи и само едно поражение в групата, а загуба на Елицур Макаби (Нетания) от Спартак (Санкт Петербург) по-късно днес ще осигури най-малко второ място на българския тим в групата и продължаване към 1/4-финалите. Макаби (Хайфа) пък остава с победа и 3 загуби в актива си.

Девин Грийн определено беше над всички в днешния мач, завършвайки с 21 точки, 5 борби и 4 асистенции. Доминик Джеймс се включи силно за Лукойл Академик с 15 точки и 4 асистенции, а Бруно Шундов завърши с 14 точки и 8 овладени топки. За Макаби с дабъл дабъл от 20 точки и 11 борби завърши Марко Килингсуърт.

В следващия кръг Лукойл Академик ще гостува на Спартак в Санкт Петербург и ще гони победа, ако иска да завърши на първото място в групата. Макаби (Хайфа) пък ще посрещне Елицур Макаби (Нетания). Срещите са на 22 февруари (вторник). /БЛИЦ