Любомир Минчев или Росен Барчовски ще бъде новият треньор на вицешампиона от последното ни баскетболно първенство Балкан (Ботевград), научи БЛИЦ. Ръководството на клуба със сигурност ще търси опитен заместник на напусналия Георги Младенов, ако той не се върне в Балкан. При положение, че Жоро не стане шампион с Лукойл Академик, той ще поеме отново ботевградчани, които изведе до второто място миналия сезон.

Ако обаче Младенов изведе “студентите” до титлата и не поеме Балкан, Любо Минчев изглежда с най-големи шансове да го замени, тъй като в момента е без работа. Росен Барчовски този сезон водеше Дунав 2007 в долната група А-1, в която безапелационен лидер стана Балкан.

Междувременно ръководството на ботевградския клуб преговаря с мобилния оператор “Вивател” за генерален спонсор за следващия сезон. Очаква се Балкан отново да играе в НБЛ (Националната баскетболна лига), след като миналата есен бе изхвърлен заради финансови неуредици. В момента клубът се издържа от бившия играч, а вече президент Иван Гавалюгов, както и от местни фирми./БЛИЦ