Старши-треньорът на младежкия ни национален отбор Любомир Минчев заяви, че е приключил ангажимента си като селекционер и се оттегля от поста. „Лъвчетата” завършиха на 14-та позиция на Европейското в Талин и запазиха мястото си в елитната Дивизия А.

„Като класиране 14-то място не е нищо особено, ние си бяхме поставили по-сериозна цел. Като представяне смятам, че бяхме на добро ниво. Играхме добре в по-голямата част от мачовете и бяхме равностойни на отбори, които определено ни превъзхождат”, сподели Минчев в интервю за "Тема спорт".

„Можехме и по-добре, но не е маловажно, че Тенчо Тенчев се контузи още в началото и не можехме да разчитаме на него, а Павлин Иванов също бе с травма и не можеше да бъде пълноценен. Силите в момента са изравнени, бих казал, че класирането е реално. Сърбия, която се води за фаворит игра с нас за 13-то място. Вие си направете преценка за какво равностойно първенство говорим”, продължи той.

„Решението младежкият национален отбор да играе в НБЛ бе много положително. За първи път голяма част от тези момчета водеха реален и сериозен тренировъчен процес. Този проект трябва да получи шанс, но не по начина, както бе миналия сезон. Клубовете трябва да пуснат най-добрите си младежи, защото иначе не правим нищо. Така се засягат доста интереси, но всичко е за доброто на тези момчета”, коментира Минчев участието на селекцията в елитното ни мъжко първенство.

„Аз приключих с националния отбор. Поех ангажимент още по времето на г-н Михов, че ще изкарам две години с 18-годишните и две с 20-годишните. Смятам, че за този период постигнахме добри резултати. Моята работа е на плюс. На този етап обаче нямам желание да продължа. Нека да дойде друг, който да се заеме. Доволен съм от работата, която свършихме, но стига толкова.”, заяви още Минчев./БЛИЦ