След категоричната победа на Берое със 101:69 при гостуването на Черноморец в Бургас, наставникът на „зелено-белите” Любомир Минчев сподели, че е останал доволен от показаното от неговите играчи.

“Доволен съм от победата. Играхме добре с изключение на последните 5-6 минути, когато разликата вече бе доста голяма и играчите се отпуснаха. Имахме разбор след мача с “Левски”, на който показах на играчите колко грозно сме стояли срещу тях. Днес разбира се противника не бе от класата на “Левски”, но все пак имаше отборна игра, което най-много ме радваше особено до третата част. През последната бяхме доста по-отпуснати. Това искам да виждам от моите състезатели – отборна игра, а не толкова индивидуална.”

„От момента, в който започнахме подготовка за мача с Черноморец, от разборите, които направихме в последните няколко дни – много добре знаехме важността на този двубой и че ако загубим тук до голяма степен губим всякакви възможности да се борим за средата на таблицата. Затова не трябваше да допускаме отборът на домакините да ни победи. Мисля, че от първите осем мача постигнахме 4 победи – това са донякъде реалностите, а дори и малко отгоре на това, което сме успели да направим предвид разположението на силите спрямо другите отбори. Въпреки всички проблеми, а ние имахме доста сериозни такива в този период, успяхме да постигнем 4 победи. Загубихме реално от четирите най-силни отбори в лигата. В някои от тези срещи играхме добре, в други не. Надявам се в следващия етап на сезона след нова година да стоим още по-добре”, допълни старши треньорът на Берое.