В неделя и понеделник (22 и 23 декември) ще бъдат събрани около 30 състезатели, които да бъдат тествани и това да служи за база и в бъдеще. Става въпрос за момчета родени 1998 и 1999 година, от които след това да бъде съставен национален отбор за кадети (16).

В началото на месец януари 15 от тях ще бъдат събрани на лагер за няколко дни, тъй като в края на същия месец тимът ни е поканен за участие на най-силния турнир в Европа за тази възраст, който се провежда ежегодно в Турция. България участваше няколко години поред на него, като пропусна само началото на тази.

Наставник на тима за тези първи събирания и за турнира в Турция ще бъде Любомир Минчев. Причината за това е, че все още няма назначен национален треньор за тази възраст, както и, че самият Минчев е без отбор.

В последните няколко дни той обиколи различни градове из страната, където се запозна с момчетата в тази възраст. Впоследствие ще стане ясен и пълният списък на състезателите, които ще бъдат тестирани в неделя и понеделник в София и, от които ще се избира за турнира в Турция.