Треньорът на баскетболния Черно море Любомир Минчев изрази задоволство от спечеления бронзов медал от турнира за Купата на България. В малкия финал варненци победиха Ямбол със 74:70 точки. Специалистът, който заедно с момчетата заслужиха похвали от цялата баскетболна общественост, обаче изрази недоволство от бездействието на община Варна.

“С тази победа приключихме добър турнир за нас. Радвам се, че победихме. На разбора преди мача казах, че не ме интересува играта, най-важно нещо е победата”, заяви Любо Минчев.

“Финансовите трудности при нас се виждат. Трудно е, когато тренираш в една ненормална обстановка, защото е изключителен студ във Варна. Цялата школа тренира в такива условия. Трудно е да се държи един отбор в добър тренировъчен процес и да го мотивираш. Трябва да има промяна, но за съжаление това е пример от нашата държава. Спортът се разпада, това е истината и тя не е тайна за никого. Някои хора искат да има пазарна икономика, как да бъде, като нямаш нормален закон. За какво сега спонсорите да дават пари, няма смисъл, нормално е в тази криза да се отдръпнат от спорта. Във Варна не е до спонсор, защото там тренират деца. И аз ако съм родител, няма да си пусна детето. Защото ще се разболее и ще дам 100 лева за лекарства. Е, как да го пусна след това?! Общината трябва да се грижи, децата тренират при -5 градуса. Освен това, какво да тренираш, техника ли, пасове или дрибъл. Ти си целият вкочинен от студ. Варна е богата община и поне да осигури нормални условия, това е тяхно задължение”, допълни огорчен Минчев.

“Това беше последният мач на Сашо Янев и му пожелавам успех и се радвам, че успя да вземе медал с Черно море. Отива в Кавала, но може да се върне при нас преди плейофите”, завърши треньорът./БЛИЦ