Селекционерът на юношеския национален отбор Любомир Минчев изрази задоволство от спечелената европейска титла в Дивизия Б. Европейското се проведе във Варна, а момчетата до 18 години извоюваха право да се състезават в Дивизия “А”.

“Радваме се, че нашите усилия се увенчаха с успех, с добра игра, и без загубен мач. Имаше доста трудности по време на подготовката, контузии, точно преди първенството шест човека бяха на системи. Всичко това е минало, важното е, че успяхме да превъзмогнем всички трудности и да се поздравим с успех,” каза Минчев пред “Гонг”.

“Нашата цел още от първия ден беше не само да се класираме в Дивизия А, но и да станем първи. Наистина много се радвам, че успяхме. Всички имаха много големи очаквания към нас, имаше напрежение в момчетата, радвам се, че като отбор успяха да се справят. Има много хора, които ми помагаха и искам да им благодаря. Мишо Михов и Тони Божанков, които вече не са сред нас. Тони Божанков е моят учител, и съм сигурен, че днес той би се гордял с мен,” завърши емоционално Любо Минчев./БЛИЦ