Старши треньорът на Рилски спортист (Самоков) Любомир Киров бе изключително щастлив от спечелената шампионска титла на България. Тимът на Рилски спортист победи Балкан с 81:69 като гост в Ботевград в четвъртия мач от финалната серия в Националната баскетболна лига за мъже и ликува с 3:1 успеха.

"Спечелихме с отборната игра и характера на състезателите. Те го имат, аз знаех още от първия ден, че те имат характер и днес спечели отборът Рилски спортист. Пренаписахме историята на клуба", коментира Киров след мача.

"Това не спряхме да мечтаем през тези години, благодарение на нашия президент, който не е тук и съжалявам, че не е тук, това нещо се случва. Искам да го поздравя. Тази титла е за него. Благодаря на Петър Георгиев, на г-н Чилингиров и на тези момчета, защото заслугата Рилски спортист да бъде шампион е тяхна. Аз просто си вършех работата. Благодаря и на моя щаб, и на всички, които помагаха през тези години. Благодаря и на моето семейство за подкрепата", каза още Любомир Киров и добави:

"Надявам се в следващите години да има все повече и повече хора в залата за Рилски спортист. Това трябваше на този отбор, а тази година се получи. Написахме историята на самоковския баскетбол. С течение на времето нещата се получиха и вече след януари се виждаше една искра. Българският баскетбол заслужава да има силни отбори."

"Чувството е невероятно. Това е една огромна награда за всички нас, за всички състезатели, треньори и целия щаб. Това е една награда за положените усилия през целия сезон. Поздравявам и баскетболистите на Балкан, защото те играха много твърдо и изобщо не ни беше лесно, но ние до последно вярвахме, че трябва да вземем тази титла. Аз бях контузен месец и половина. Да бъдеш извън терена е много по-трудно", заяви баскетболистът на Рилски спортист Александър Янев.