Националният отбор на България по баскетбол загуби със 70:75 от Финландия в световна квалификация в Хелзинки. Нашите водеха със 70:65 пет минути преди края, но така и не вкараха повече точки, а домакините обърнаха резултата д финален щурм.

“Две неща не ни достигнаха срещу Финландия. Втората част играхме слабо в защита и на полувремето се накарах на състезателите именно за това. Тогава получихме толкова точки, колкото за почти цялото второ полувреме. Накрая според мен, нападението беше проблем, защото от времето, в което поведохме с 6 точки, нямахме добра организация. Грешни решения. Прибързвахме. Искахме да вкараме тройки при положение, че можехме да ги бием на пробиви. Като цяло, в мача проблемът беше в борбата. Избрах днес да играем с "нисък" състав и на моменти със смени. Това даде резултат донякъде, но в борбата беше сериозният проблем”, каза пред БНТ селекционерът на България Любомир Минчев.

“Очаквах да се случи така, че Чехия да падне от Исландия, тъй като пътят до Рейкявик е дълъг, а те имаха около 48 часа. Исландците имат две гостувания, което ще им бъде проблем. Ние трябва да ги победим в предпоследния мач. Ако го направим и те загубят следващия двубой, те ще излязат от групата. За мен всичко ще се реши през юни. Финландия има сериозно израстване под ръководството на Хенрик Детман. Не само в мъжкия национален отбор, но и при подрастващите възрасти. Забелязва се сериозна организация. Техният подем не е изненада за мен, а това привлича публиката”, коментира още наставникът на България.